A fesztiválról

A fesztiválról

2021. május 14. és 16. között immár 5. alkalommal kerül megrendezésre a szolnoki Palacsintafesztivál a Hangtrend Kft. szervezésében. A háromnapos programsorozat méltán vált sikeressé az elmúlt 4 év során, hiszen a hiánypótló rendezvény igazi fesztiválélményt biztosít a látogatók számára az egyedi helyszínnek, a változatos programoknak, az elismert fellépőknek és a minőségi szolgáltatásoknak köszönhetően.
 
Az előző évekhez hasonló a rendezvény az egész család számára nyújt kikapcsolódást a kivételes szépségű és kiemelkedő természeti értékekkel bíró Szolnoki Széchenyi Parkerdő területén található NEFAG erdei játszótéren, illetve vadasparkban. A helyszín igazi kuriózumnak tekinthető a 100 hektárnyi zöldterülettel, amely képes feledtetni a város közelségét, és megteremteni az egyedi fesztiválhangulatot.
 
A többi szabadtéri rendezvénytől teljesen eltérő koncepciónak köszönhetően a családok, a gyerekek és a felnőttek is találnak maguk számára olyan programot, amely akár napközben is emlékezetes pillanatokat eredményez, illetve találkozhatnak a magyar popkultúrában méltán elismert előadóművészekkel is.
 
A minőségi programok mellett a rendezvény területén elérhető szolgáltatások magas színvonala is elengedhetetlen a tökéletes fesztiválélmény biztosításához. Számos vendéglátóegység áll a látogatók rendelkezésére, melyek változatos kínálatuk mellett a fesztivál fő témájaként megjelölt palacsintával is garantálják a gasztronómiai élvezeteket. 
 
2019-ben a 3 nap alatt a fesztivál látogatóinak száma elérte a több mint 12.000 főt, illetve közel 2.000 óvodáskorú gyermek élvezhette jelképes áron a fesztivál programjait egy zárt körű alkalommal, amely biztonságos környezetet és teljes körű figyelmet garantált számukra. A szakma elismeréseként 2019-ben a Palacsintafesztivál egyedüli fesztiválként meghívást kapott a VOLT Fesztiválra, mint közreműködő partner.
 
A sokak által egyfajta nyárindító rendezvénynek tartott május végi fesztivál évről-évre bővíti programjait, színesíti szolgáltatásait, hogy ezzel folyamatosan újdonságokkal kedveskedjen a közönségnek úgy, hogy közben szem előtt tartja a családi értékeket, a családon belül együtt töltött idő fontosságát, a környezetvédelmi szempontokat, a természeti fenntarthatóságot és a minőséget.
 
A fesztiválra váltott napijegyek az adott napon többszöri belépésre jogosítják fel tulajdonosát, illetve a karszalag viselésével a fesztivál területén található eszközök, játékok ingyenesen használhatók, valamint a fesztivál által biztosított szolgáltatások és programok díjmentesen vehetők igénybe.
 
A változatos műsorról, a fesztivál fellépőiről, illetve a díjmentes szolgáltatásokról és programokról tájékozódjon a Programok menüpont alatt.
 
Várjuk szeretettel és kellemes szórakozást kívánunk!


 


Zöld Fesztivál


A szolnoki Palacsintafesztivál számára a folyamatos fejlődés mellett nagyon fontos a vendégek által kedvelt, kivételes adottságokkal rendelkező helyszín megőrzése, a szűkebb és tágabb értelemben vett természet, illetve környezet védelme.

A fesztivál programjai között minden évben találhatók olyanok, amelyek a környezettudatos gondolkodás népszerűsítése érdekében valósulnak meg. A fesztivál helyszínéül szolgáló parkerdő öko-játszóterén a szervezők az óvodások bevonásával fákat ültetnek, ezzel is cselekvő mintát mutatva a felnövekvő nemzedéknek. A „nem minden szemét, ami annak látszik” kézműves foglalkozásnak köszönhetően minden korosztály megismerheti és kipróbálhatja az újrahasznosítás különböző lehetőségeit.

A példamutatás olyan tevékenységekkel egészül ki a fesztivál idején, amelyek a környezet védelmére ösztönzik a látogatókat.

A fesztivál egész területén a hulladék gyűjtésére szelektív szemetesedények állnak rendelkezésre, melynek szakszerű elszállíttatásáról a szervezők gondoskodnak. 2019 óta a fesztivál vendéglátóhelyei kizárólag komposztálható poharakat, tányérokat és evőeszközöket, illetve szívószálat használhatnak, amik a fesztivál után az NHSZ támogatásával feldolgozásra kerülnek a helyi komposztálóban. Sajnos, egyenlőre nem lehet száműzni a műanyagot teljes mértékben a fesztiválról, de a fesztivál területén elhelyezett palackprés a kidobandó PET palackok méretét 20%-ára csökkenti, mely hozzájárul a hulladékkezelés helyzetének javításához.

A kerékpározás nem csak a környezetet kíméli, de testi-lelki állapotunkat is segíti a mozgás által. A fesztivál szervezői szeretnék elérni, hogy minél többen érkezzenek a helyszínre kerékpárral, melynek minden biztonsági feltételét biztosítják (őrzött kerékpártároló, kijelölt és megvilágított kerékpárút), illetve emellett a kerékpárral érkezők között értékes nyereményt is sorsolnak ki minden évben. A kerékpározás megkedveltetése érdekében a fesztivál szombati és vasárnapi napján, a reggeli órákban kerékpártúrákra is sor kerül a fesztivál keretein belül a parkerdőben, melyek résztvevői között szintén minőségi ajándékokat sorsolnak ki a szervezők.

A fesztivál zöld logója is elkészült, melyet büszkén használ megjelenései során, hogy minden fesztivál iránt érdeklődőhöz eljusson a szervezők üzenete és célkitűzése, miszerint „Májusban fesztiválozzunk együtt úgy, hogy akkor, és a későbbiekben is, kisebb ökológia lábnyommal lépkedünk tovább bolygónkon”.

Társadalmi felelősségvállalás

A Hangtrend Kft. tudatában van a társadalom iránti felelősségének, ezért üzleti stratégiájának fontos részét képezi az esélyegyenlőség biztosítása, a szociális érzékenység és a környezettudatosság. Az elmúlt évek során a cég jelentős erőforrásokat és energiát fektetett olyan célokba, amelyekkel jót tehet embertársai, illetve környezete számára:
- a szolnoki Liget Otthon értelmi fogyatékos lakói számára ingyenes belépést biztosít a szolnoki Palacsintafesztiválra
- a szolnoki óvodáskorúaknak jelentős kedvezménnyel kínálja a programokon való részvételt egy zárt körű alkalommal, amely biztonságos környezetet és teljes körű figyelmet garantál számukra
- az élhetőbb világ és környezet megteremtése érdekében a szolnoki Palacsintafesztivál ZÖLD FESZTIVÁLLÁ alakult, melynek keretein belül a következő tevékenységek valósultak meg és a jövőben is a program részét képezik:
  • a környezettudatos nevelés keretében Szolnok város óvodásai bevonásával facsemeték ültetése a NEFAG Zrt. erdei játszótér területére
  • palackprés használata
  • szelektív hulladékgyűjtés a szolnoki Palacsintafesztivál területén
  • komposztálható tányér, evőeszközök, poharak használata a fesztivál területén
  • szemétszállítás, komposztálás az NHSZ támogatásával
  • kerékpáros közlekedésre való ösztönzés
  • Led lámpák használata
  • a rendezvény területén a fesztivált követően gyep átszellőztetése