Lotfi Begi

Lotfi Begi2021. május 14.,péntek 23:30

Lotfi BegiLotfi Begi, a zenei alkimista

Lotfi Begi az a DJ, akit hazánkban már senkinek sem kell bemutatni, hiszen remixeit és szettjeit egyszerűen imádják a rádióhallgatók, a rádiós szerkesztők és a bulizni vágyók egyaránt. A Music Fm indulása óta a Music Killers rezidense. 2015-ben a Music Fm és aTuborg DJ versenyének győztese, ezzel együtt az év DJ-je lett. Mesébe illő történetének részleteiről azonban kevesen tudnak. Adott egy művész, aki mondhatni nem más, mint egy zeneipari alkimista: minden, amihez nyúl, arannyá válik... 
Begi egészen fiatalon, 16 évesen próbálta ki magát először a DJ-pultban. 2000-ben elindította aPulzárt, az első rádiós műsort Magyarországon, ahol az elektronikus zeneipar színe-java felvonult. A Pulzár hozta össze Némethy Gáborral, azaz Collinsszal. Collins & Behnam első produkciója 2004-ben már Felipe Titanium Recordsánál landolt, majd olyan labeleknél publikáltak, mint az Intec (UK), a Yoshitoshi (USA), a Global Underground (UK) vagy épp az Adult (NL). 
Nevükhöz fűződik a 2005-ös és 2006-os magyarországi Mayday-himnusz, s minden jelentős hazai rendezvényen nélkülözhetetlenné váltak: Balaton Sound, Beatpatrol, Sziget, Hegyalja Fesztivál, DumDum, Bónusz. Begi 2008-ban megalapította a Compact Disco formációt: Walkó Csaba énekessel és a billentyűs Pál Gáborral jelentették meg első nagylemezüket "Stereoid" címmel a CLS gondozásában. Ekkor lopták be magukat az MR2 Petőfi Rádió hallgatóinak szívébe az Akusztikban, és mutatkoztak be a magyar MTV-n. 2010-ben csatlakozott hozzájuk abasszusgitáros Sándor Attila, miközben az "I'm in Love" című zenéjüket és remixeit olyan világhírű lemezlovasok játszották, mint pl. Tiësto vagy Ferry Corsten. 
2011-ben kijött a második nagylemez "II" címmel, s bezsebelhették a Fonogram-díjat is "Az év elektronikus zenei produkciója" kategóriában, az MTV Music Awardson pedig "A legjobb magyar zenekar" díját, valamint az Antropos.hu "2010 legjobb albumáért" járó elismerést kapták meg. A Compact Disco 2012-ben az Eurovíziós Dalversenyen a nemzeti döntő befutóiként képviselhették hazánkat, ősszel pedig több ezres tömeg előtt léptek fel a Szimfonik Live 2.0-n a Millenáris Parkban.
Begi 2013-ban és 2014-ben olyan hazai előadóknak készített remixeket, mint Rúzsa Magdolna, Ivan and The Parazol, Karányi és Én, Zséda ("Dance"), Majka és Curtis ("Elvitted aszívemet"), Ákos ("Igazán"), Radics Gigi, Bogi ("We All") vagy éppen ByeAlex ("Kedvesem"). Mindegyik remix a rádiós listák és kivánságműsorok kedvencei közt landolt. A következő év Fonogram-jelölést hozott Lotfi Begi számára, illetve a hivatalos MAHASZ rádiós slágerlista első helyét is elérte Rúzsa Magdival közösen, a "Nélküled" című dallal. Ráadásként a DJ Szövetség díjátadóján az underground kategóriában a második helyet érdemelte ki, míg aközönségszavazáson bekerült a top 3-ba. 
A sikerek 2015-ben is folytatódtak, sőt! A szárnyalás csak idén indult el igazán: a Hooligans "Paradicsom" című slágerének remixe összesen közel 2 milliós lejátszást ért el YouTube-on, és igazi rádiós kedvenccé is vált olyannyira, hogy az Editors' Choice rádiós játszási lista 4. helyéig menetelt. A Margaret Islanddel közös "Csillagtalan" című sláger már meghaladta az 500 ezres megtekintési számot, elérte a 8. pozíciót a Rádiós Top 40 játszási listán, és 9. volt a Single (track) Top 40 slágerlistán. A Rúzsa Magdival készült "Nélküled" című dal közelít a 2 millió megtekintéshez, míg a "Szerelem" már meg is haladta ezt a hihetetlen népszerűséget... és akkor még nem is beszéltünk a 2015-ös Balaton Sound hivatalos himnuszáról, a Lotfi Begi feat. Herrer Sára produkció "By The Shore" című daláról!
2016-ban Begi sikerei folytatódtak tovább hiszen elkészitette Mező Misivel az Egy Szó Miatt cimű dalt, ami három héten keresztül a Mahasz Rádiós lista első helyét foglalta el később az év dala diját is megnyerte a VIVA TV közönség szavazásán.Illetve még ebben az évben elkészitette Bye Alex Még mindig cimű dalára a remixet ami szintén a Mahasz lista élére tör illetve a Youtube-on közel 13 millióan kattintottak rá.
A Tankcsapda zenekar felkérésére Calidorával közösen elkészitette az AZT MONDOM ÁLLJ cimű feldolgozást, a lemez a megjelenés napján dupla arany lemez lett. Emelett ebben az évben dupla platina lemezt kapott a HOOLIGANS zenekart, illetve egy szimpla platina lemezt a BON VOYAGE válogatás lemezért.
Ebben az évben 4 év után a Music Fm rádióból az újra induló Rádió 1-hez igazolt, ahol a Dj Factory műsor hétfő esti rezidense.
Nem csoda, hogy Lotfi Begi naptárjában már csak néhány üres hely maradt erre az évre - légy részese Te és a klubod közönsége is a tündérmesének, lepd meg a bulizni vágyókat egy igazán különleges DJ-szettel!